15 jaar In Between

10-10-2015


In Between viert 3e lustrum!

Een goed gevulde Petrus en Paulus-kerk bleek gisteren onder de indruk van het kerkkoor In Between dat in een jubileumviering liet zien en horen, grote stappen te hebben gezet sinds de komst van Astrid Krause.

De van oorsprong Duitse dirigente, die ook Onze Stem onder haar hoede heeft, toonde het koor met name in zuiverheid en dynamiek, een enorme boost te hebben gegeven in de afgelopen jaren.
Het koor heet bewust ‘In Between’ omdat de leden voor wat betreft leeftijd, het jongerenkoor zijn ontgroeid, maar zich nog net te jong voelen voor het dames- en herenkoor van de Goorse katholieke kerkgemeenschap. De zangers en zangeressen brachten in de viering diversiteit en Krause, die opgeleid werd aan de conservatoria van Enschede en Brussel, toonde zelf haar kunnen als soliste tijdens het klassieke Avé Maria.

Ander hoogtepunt was het lied ‘I have a dream’ dat door In Between werd gezongen met leerlingen van de Goorse Albatrosschool. Toetsenist Hans Leemreize, al sinds de oprichting in 2000 muzikaal begeleider, legt een prima basis onder het koor al rijst de vraag wel of deze kerk en dit koor, kijkend naar de klankkleur, niet een keer betere piano verdiend. Rob Flink zorgde naast het altaar in de katholieke kerk voor welkome aanvullingen op viool.