Nieuwe dirigent voor In Between

25-11-2017


Na drie repetities stond Līga op 25 november voor de eerste keer voor ons koor tijdens een viering.

Het was een mooie viering. We zijn erg blij met haar en dat is gelukkig wederzijds.

Voorlopig is dit ook de laatste keer, want Līga is zwanger. Zij is rond kerst uitgerekend en gaat met zwangerschapsverlof.

Līga heeft Elske te Lindert bereid gevonden om haar tijdens haar verlof te vervangen tot en met maart 2018. Elske is onder andere sopraan in Il Canto di Rame, zij dirigeert meerdere koren en is ervaren in de kerkmuziek.

Door toezeggingen bij andere koren kan ze helaas op 16 en 24 december bij onze vieringen niet dirigeren. Ook daar is weer een oplossing voor gevonden en we zijn blij dat op 16 december Theo Menting voor ons koor zal staan.

Op kerstavond komt Jurriaan Poesse dirigeren.

 


Vanaf 6 november is Līga Vilmane de nieuwe dirigente van In Between.

We zijn er van overtuigd een goede  opvolgster voor Astrid te hebben gevonden en zijn erg blij met haar.

Līga is concertorganist en klavecinist (met ensembles “il Canto di Rame” en “La Corella”) en cantrix-organist in de Protestantse Kerk in Haaksbergen. Daarnaast werkt ze op ArtEZ conservatorium Zwolle en is piano begeleider op de muziekschool in Losser.

Een nieuw gezicht, een nieuw / ander geluid misschien, maar een uitdaging. Ook voor In Between.


Na 14 jaar afscheid

02-11-2017

Na een mooie viering  hebben we op 2 november afscheid genomen van Astrid in de Bebsel.

Bij een kopje koffie begonnen de eerste verhalen al te komen. In veertien jaar maak je natuurlijk e.e.a. met elkaar mee.

Namens de locatieraad nam Wim van Sermondt afscheid van Astrid.

Omdat we uiteraard wel een koor zijn hebben  we een afscheidslied gemaakt op de muziek van, een door ons vaak gezongen nummer,  ’i Cantar’. Toepasselijk omgedoopt tot ‘i Astrid’.

De oefensessies hebben zeker hun waarde bewezen en passievol, met volledige  tekstbeleving en dynamisch werd het nummer onder leiding van Rita en met de pianobegeleiding van Hans uitgevoerd.

Om ook nog een tastbare herinnering mee te geven hebben we een  boek gemaakt, waarin ieder door middel van een kaart zijn of haar wensen voor Astrid op papier kon zetten. Aangevuld met foto’s  een mooi aandenken aan 14 jaar In Between .

Hierna nam Gemma, onze voorzitter, het woord en na wat hoogtepunten te memoreren werd Astrid uiteraard bedankt voor haar inzet waardoor we staan waar we nu staan. Hierbij werd een bos bloemen en een cadeau namens het bestuur overhandigd.

Toen nam ook Astrid nog even het woord. Naast de mooie dingen die we als koor hebben beleefd, haalde ze ook de persoonlijke, droevige en bijzondere momenten aan waar we als koor mee te maken hebben gehad.

Mooi verwoordde zij de diversiteit  binnen het koor, gesymboliseerd door een grote bos bloemen.

Elke bloem  heeft een bepaalde vorm en kleur. Samen vormen ze een prachtig boeket .

Juist die diversiteit maakt een koor als de onze zo bijzonder. Hou dat vast; plezier in het samen zingen en blijf elkaar respecteren en steunen 

Het vervolg van de avond werd nog gezelliger met een hapje en een drankje. Nadat iedereen ook persoonlijk afscheid van Astrid had genomen mochten we een bloem uit het boeket van Astrid meenemen.


Afscheid 


In de viering van donderdag 2 november (Allerzielen) zal In Between de zang verzorgen.

Dit zal tevens de laatste keer zijn dat Astrid Krause als dirigente voor het koor staat.

Na 14 jaar neemt ze afscheid van In Between en gaat een nieuwe uitdaging aan.

Met haar inzet, enthousiasme, humor en inspiratie heeft  ze van In Between een zeer gewaardeerd koor gemaakt en dat beseffen we terdege.

Heel veel dank hiervoor en we wensen haar succes met haar verdere loopbaan.

Vanaf 6 november zal de nieuwe dirigente Līga Vilmane het stokje overnemen.