Sfeervol Kerstconcert met TJSO

H.H. Petrus en Pauluskerk, Goor

18-12-2016


In een vrijwel volle Petrus en Pauluskerk in Goor heeft het koor  “In Between” onder leiding van Astrid Krause samen met het Twents Jeugd Symfonie Orkest onder leiding van Carl Wittrock en het kinderkoor “de Peepeetjes” een schitterend kerstconcert verzorgd.

De onderlinge samenwerking bleek een schot in de roos. De wijze waarop “In Between”  en het symfonieorkest elkaar aanvulden tot een dynamisch geheel oogstte veel lof en werd bovendien bij enkele liederen aangevuld door de jeugdige stemmen van “de Peepeetjes”.

Het programma van het concert was door de dirigenten op een zeer verrassende wijze samengesteld waarbij zowel koor en orkest samen, maar ook ieder afzonderlijk, hun beste gaven.

 

Het samenspel tussen koor en orkest gaf een goede balans ten gehore, waarbij tevens de dynamiek van het kerkgebouw ten volle werd gebruikt. Naast de kerstliederen die samen met het orkest werden opgevoerd, zong het koor ook alleen onder begeleiding van de vaste pianist Hans Leemreize. Juist deze afwisseling zorgde voor de speelse invulling van de middag.

Daarnaast bracht het Twents Jeugd Symfonie Orkest een aantal instrumentale werken, welke op hun beurt toonden hoe volwassen dit orkest is. Onder begeleiding van het orkest brachten twee jonge violistes het dubbelconcert voor twee violen van J.S. Bach ten gehore. Terwijl een aantal momenten later het orkest zich van een geheel ander kant liet zien en zich tijdens een medley van Duke Ellington manifesteerde als een ware Bigband. Tot slot liet het orkest ook horen dat het een echt symfonieorkest is bij de uitvoering van de “Unvollendete” van F. Schubert.

Samen met het orkest toonde Astrid Krause in twee solowerken dat zij naast dirigeren ook een bijzonder mooie warme stem heeft.

De aanwezigen hebben deze middag genoten van een grandioos mooi Kerstconcert, waarvan velen nu al aangaven dat deze onderlinge samenwerking voor herhaling vatbaar is.

Het concert wordt op 2e Kerstdag  om 11.00 uitgezonden op HofstreekFM.

“In Between” zingt samen met “de Peepeetjes” a.s. zaterdag 24 december de Kerstavondviering in de Petrus en Pauluskerk.


Generale

Muziekschool Hengelo

16-12-2016


HET WORDT MOOI...…………….. 


Jingle Bells in oktober

10-10-2016


Vanavond hebben we de eerste repetitie gehad voor ons Kerstconcert.

We hebben enkele mannen en vrouwen bereid gevonden om ons voor dit concert te komen versterken en daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

Stoelen moesten aangesleept worden en het hele altaar stond vol met In Betweeners aangevuld met  bassen,  tenoren en alten. Geweldig om met zo’n groot koor dit project te kunnen starten.

Vol enthousiasme ging iedereen er tegen aan en onder leiding van Astrid hebben we de eerste stappen gezet. We kunnen voldaan terugkijken op deze best pittige repetitie en hopen dat iedereen de smaak te pakken heeft zodat we 18 december een geweldig concert kunnen verzorgen samen met TSJO.